Nieuws

Universiteit Hasselt gaat nauwer samenwerken met vaccintester uit Alken

Klik hier voor volledig artikel

Het is een illusie te denken dat we er met één of twee prikken vanaf zullen zijn. Wellicht zullen zeker de zwakkeren volgend jaar nog een keer moeten ingeënt worden. Dat zegt dokter Erik Buntinx. Hij leidt het Anima Research Center in Alken, op dit ogenblik het grootste onderzoekscentrum ter wereld waar het Janssen-vaccin uitgetest wordt op mensen. 

In het Anima Research Center in Alken worden op dit moment twee coronavaccins getest, het gaat om het Johnson&Johnsonvaccin en een Chinees vaccin. Het bedrijf zal vanaf volgende maand ook een afdeling hebben op de Health Campus van de universiteit, dat meldt TVL. 

Bij de universiteit van Hasselt zijn ze blij dat het centrum een afdeling in Diepenbeek opent. “Het is een bedrijf waar we trots op mogen zijn in Limburg”, vertelt professor Piet Stinissen van UHasselt. “Ze zijn nauw betrokken bij nieuwe medische ontwikkelingen. Er zijn ook heel wat mensen tewerkgesteld bij het bedrijf. We hopen dat ze kunnen meewerken aan de medische sector in onze provincie.”

Kruisbestuiving

Ook voor Anima zijn er voordelen aan de samenwerking met de universiteit. “Er kan een kruisbestuiving zijn, want zij kunnen ons zaken aanbrengen die wij kunnen onderzoeken”, zegt hoofdonderzoeker Erik Buntinx van het Anima Research Center. “En wij kunnen vragen hebben die zij zouden kunnen aanpakken. Dat is dan allemaal mogelijk.”
Schrijf je in op onze driemaandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe studies en ontwikkelingen.