HomeOver AnimaFaciliteiten

FACILITEITEN

High-tech faciliteiten,
warme zorgen

De medische onderzoeksfaciliteiten bestrijken meer dan 2.000 m² verdeeld over onze 2 locaties te Alken en Diepenbeek. In totaal beschikken we over 11 volledig uitgeruste onderzoeksruimtes, een intensieve bewakings- en behandelingsafdeling met 12 individuele slaapkamers, 2 on-site GMP-compliant opslagruimtes voor medicatie en 2 gespecialiseerde labo’s voor het verwerken en opslaan van biologische stalen, 2 volledig uitgeruste Polysomnografie (PSG) installaties en vergaderruimtes voor monitoring, initiatie- en close-out visites.

Bijkomend heeft Anima Research Center sinds 2022 tevens een structurele samenwerking met het Jessa-ziekenhuis om samen early phase en patiënten studies uit te voeren (dag & nachtverblijf) en dit met inbegrip van de ondersteuning door de labo-, apotheek-, en intensive care diensten van Jessa met ons medisch team als toegelaten artsen.

Dag- en nachtverblijf

12 behandelkamers met hoogtechnologische video-, geluid-, licht-, vochtigheid- en temperatuurmonitoring.

Onderzoeksruimtes

Uitvoeren van lichamelijk onderzoek,
meten van vitale parameters, 12-afgeleiden ECG enz.

Toegangscontrole

Volledig batch gecontroleerde toegang tot alle ruimtes met specifieke delegatie naargelang functie en permanente registratie.

Meeting mogelijkheden

Burelen (6) en vergaderzalen (3) voor initiatie-, monitoring- en close-out visites alsook audits met de farmaceutische bedrijven, strikt gescheiden van het onderzoekswerk met deelnemers zodat de anonimiteit gegarandeerd wordt.

Wacht- en Ontspanningsruimtes

Ruime zitruimte met kitchenette en sofa 2 archieven met strikte elektronische toegangscontrole. Continue temperatuur- en vochtigheidsmonitoring alsook strikte elektronische toegangscontrole.

Labo GLP-compliant

Verwerken en opslaan van biologische stalen met continue temperatuur- en vochtigheidsmonitoring volgens de internationale Good Lab Practice standaard.

Apotheek: GDP-compliant

Ruimtes volledig ingericht volgens de internationale Good Distribution Practice (GDP). Hier wordt de experimentele medicatie volgens de zeer specifieke veiligheidsprocedures van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) bewaard en toegewezen aan de studiedeelnemer. Deze strikt beveiligde medicatieruimtes zijn gecertifieerd door het FAGG.

Medische Permanentie

Gezien het Anima Research Center gelokaliseerd is op de privé-campus van de familie Dr. Erik Buntinx – Dr. Hilde Bollen is er bij aanwezigheid van een studiedeelnemer steeds directe aanwezigheid van minstens één arts en dit op loopafstand.
De bereikbaarheid wordt verder verzekerd door een intern elektronisch telefoniesysteem en een specifiek professioneel WIFI-netwerk dat over de ganse campus en in al zijn gebouwen actief is. Zo is elke deelnemer aan een studie verzekerd van de nodige onmiddellijke medische interventie.
Hierin onderscheidt het Anima Research Center zich in belangrijke mate.
Een belangrijke garantie zowel voor de deelnemer, de sponsor en als de toezichthoudende overheid.