TEAM

Dr. Erik Buntinx

CEO / Principal Investigator

Dr. Erik Buntinx, psychiater en oprichter van Anima, een privaat medisch centrum met meer dan 500 patiënten onder huidige behandeling alsook een geïntegreerde klinische en farmacologische onderzoekseenheid, heeft gedurende meer dan 30 jaar verschillende duizenden patiënten onderzocht in klinische studies. Deze hebben vaak geleid tot wereldwijd gebruikte medicijnen. Hierdoor is Dr. Erik Buntinx gekend als een wereldwijde expert aangaande het onderzoeken van nieuwe geneesmiddelen met diepgaande kennis van belangrijke klinische schalen, onderzoeksmethodes en studieprotocollen.

Vanuit zijn expertise op het vlak van geneesmiddelenontwikkeling heeft Dr. Erik Buntinx het Anima Research Center kunnen partneren met een aantal van de grootste farmaceutische bedrijven zoals Johnson & Johnson, moederbedrijf van Janssen Pharmaceutica en MSD alsook met een aantal gespecialiseerde servicebedrijven zoals IQVIA en PPD.

Dr. Erik Buntinx vervult binnen Anima Research Center de rol van Chief Executive Officer en Hoofdonderzoeker (Principal Investigator). Hierdoor is hij verantwoordelijk voor het verwerven en uitvoeren van alle studie opdrachten.


Ontdek Team