Studie toekomstig

Griep

Griep is een zeer besmettelijke luchtweginfectie veroorzaakt door het influenza-virus. Het verspreidt zich voornamelijk via luchtgedragen druppeltjes wanneer besmette mensen hoesten, niezen of praten.

Symptomen en risico’s

Typische symptomen zijn koorts, spierpijn, vermoeidheid, hoofdpijn, hoesten en keelpijn. Deze symptomen kunnen variëren van mild tot ernstig en kunnen plotseling optreden.

Hoewel de meeste mensen binnen ongeveer een week herstellen, kunnen griepcomplicaties ernstig zijn, vooral voor jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem. Complicaties kunnen longontsteking, en in zeldzame gevallen overlijden, omvatten.

Vaccinatie is een cruciale methode om ziekte te voorkomen en de verspreiding van griep te verminderen. Jaarlijkse griepvaccinatie wordt sterk aanbevolen, omdat het vaccin elk jaar wordt aangepast aan de circulerende stammen van het virus.

Geavanceerde griepvaccinatie

Binnenkort starten wij een nieuwe studie om een geavanceerde griepvaccinatie te testen. Deze vaccinatie kan mogelijk effectiever zijn in het beschermen tegen griep, vooral bij oudere volwassenen.

Doelgroep

  • Mannen en vrouwen
  • 50+ jaar
  • Huidig jaar nog geen griepvaccin gekregen