NieuwsDIEPENBEEK


14.09.22


Ontdek ander nieuws

Anima Research Center neemt deel aan een onderzoek naar een RSV-vaccin

Het grootste klinische onderzoekscentrum van België moedigt verdere deelname aan studies aan voor de evaluatie van vaccins


Anima Research Center rekruteert momenteel deelnemers voor deelname aan een klinische studie voor een RSV-vaccin van Moderna

Alken, België – 15 september 2022: Eén van Europa’s grootste toonaangevende klinische onderzoekscentra, Anima Research Center, gevestigd in Alken, België, roept het Belgische publiek op om zijn steun aan klinische studies voort te zetten, met name die gericht op vaccins die mogelijk wintervirussen kunnen bestrijden. Anima, dat sinds 2018 is uitgegroeid tot één van de meest succesvolle klinische onderzoekscentra in Europa, wil ervoor zorgen dat de uitstekende ondersteuning van onderzoek naar geneesmiddelen en vaccins wordt voortgezet, vooral nu de winter nadert en seizoensgebonden griep en virussen zich beginnen te verspreiden.
Virussen die in de winter problemen kunnen veroorzaken, zijn onder meer het ‘Respiratory Syncytial Virus’ of RSV, een zeer besmettelijke ziekte die ernstige ademhalingsproblemen kan veroorzaken, zoals longontsteking en zelfs de dood bij ouderen en zeer jonge mensen. Jaarlijks overlijden wereldwijd meer dan 160.000 mensen aan RSV en alleen al in België worden jaarlijks ongeveer 7.000 mensen gediagnosticeerd. Er zijn momenteel geen goedgekeurde vaccins of behandelingen voor RSV. Anima werkt samen met onder andere het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Moderna om een ​​in ontwikkeling zijnde RSV-vaccin te evalueren, gericht op personen ouder dan 60 jaar.

Anima Research Center is het grootste klinische onderzoekscentrum in België. CEO en hoofdonderzoeker, Dr. Erik Buntinx, richtte het centrum op samen met zijn vrouw, Dr. Hilde Bollen, en zijn dochter, Linde Buntinx, PhD. Sinds 2018 hebben Erik en zijn familie, samen met een zeer ervaren team, Anima uitgebouwd tot een toonaangevende Europese site voor klinische studies, gespecialiseerd in studies voor aandoeningen van het centraal zenuwstelsel en vaccins.

Dr. Erik Buntinx , CEO van Anima Research Center en hoofdonderzoeker, vervolgt: “RSV zal zich bij de meeste mensen voordoen als niets meer dan een milde verkoudheid, maar bij ouderen en zeer jonge mensen kan RSV zelfs dodelijk zijn. Er is tot nu toe geen vaccin tegen RSV. We zijn blij dat we nu eindelijk het farmabedrijf Moderna kunnen ondersteunen bij de ontwikkeling van een vaccin. Ik zou mensen willen aansporen zich aan te melden als ze in aanmerking komen – uw bijdrage zal helpen om het onderzoek naar een vaccin te bevorderen om te zien of het effectief is bij het voorkomen van RSV.”

Voor meer informatie over de studie en om te controleren of u in aanmerking komt, kan u terecht op de website van Anima Research:
https://www.animaresearch.com/study/respiratoir-syncytieel-virus-rsv/
Schrijf je in op onze driemaandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe studies en ontwikkelingen.