NieuwsDiepenbeek


18.02.22


Ontdek ander nieuws

Anima breidt uit: overzicht van nieuwsberichten

VRT: Universiteit Hasselt gaat nauwer samenwerken met vaccintester uit Alken

Op 1 juni opent het Anima Research Center een afdeling op de Health Campus in Diepenbeek. Daardoor kan er in de toekomst nauwer samengewerkt worden tussen de universiteit van Hasselt en het testcentrum in Alken waar vaccins worden getest.
BRON: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/05/14/universiteit-hasselt-wil-nauwer-samenwerken-met-vaccintester-uit/

Het Nieuwsblad & HBVL
Farmaceutisch testcentrum Anima is alweer te klein

Het gaat razendsnel voor het nagelnieuwe medisch onderzoekscentrum Anima Research Center van dr. Erik Buntinx. Nauwelijks vier maanden na hun intrek in het nieuwe pand op het Wetenschapspark in Diepenbeek wordt er alweer uitgebreid.
BRON: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20211105_98343856

Nieuwe stek voor vaccintesten in Diepenbeek

Het medisch onderzoekscentrum Anima Research Center uit Alken heeft dinsdag een nieuwe vestiging op de Health Campus in Diepenbeek in gebruik genomen. Het onderzoekscentrum test onder meer de coronavaccins van Johnson & Johnson.
BRON: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210615_97959335
BRON: https://www.hbvl.be/cnt/dmf20210615_97959335

Made-In: Corona en andere vaccins op testbank in Diepenbeek

Het medisch onderzoekscentrum Anima Research Center uit Alken heeft dinsdag een nieuwe vestiging op de Health Campus in Diepenbeek in gebruik genomen. Daarmee breiden CEO Erik Buntinx en zijn team niet alleen de research naar coronavaccins sterk uit, ze gaan er ook tests uitvoeren op een nieuw vaccin tegen het ‘verkoudheidsvirus’ RSV. Buntinx kondigt overigens de start aan van ANeuroTech, een bedrijf dat de ontwikkeling ambieert van ‘miljarden dollar’ genererende geneesmiddelen tegen ziektes als Alzheimer, depressie en schizofrenie.
BRON: https://www.made-in.be/limburg/corona-en-andere-vaccins-op-testbank-in-diepenbeek/

POM Limburg: Met de steun van POM Limburg kan Anima Research Center testcapaciteit uitbreiden

Met de steun van POM Limburg kan medisch onderzoekscentrum Anima Research Center uit Alken haar testcapaciteit verder uitbouwen. POM zocht en vond extra ruimte voor het bedrijf, en dit op de Health Campus in Diepenbeek. Anima is een wereldvermaarde speler in het testen van nieuwe geneesmiddelen, en sinds enige tijd ook van vaccins. Het groeide recent uit tot het grootste testcentrum voor het COVID-19-vaccin van Johnson & Johnson. In de nieuwe ruimte kan Anima haar testcapaciteit nog meer uitbouwen voor nieuwe onderzoeksopdrachten. Met de komst van een wereldspeler in de gezondheidszorg, is de toon voor de Health Campus meteen gezet.
BRON: https://www.pomlimburg.be/nieuws/met-de-steun-van-pom-limburg-kan-anima-research-center-testcapaciteit-uitbreiden/
Schrijf je in op onze driemaandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe studies en ontwikkelingen.