Nieuws

“Innovatie, mensen helpen, ambitie stellen en dromen realiseren geeft mij enorme voldoening.”

Foto’s: Alexandra Bertels

Wesley Pulinx werkt als verpleegkundige, Study Lead én Recruitment Manager bij Anima Research Center. Dankzij zijn uiteenlopende taken is geen dag voor hem hetzelfde. Van verpleegkundige zorg tot het onderhouden van contact met farmabedrijven, hij doet het allemaal met dezelfde passie voor vooruitgang.

Wat is jouw rol binnen de klinische studies bij Anima?

Als Recruitment Manager treed ik op als een soort matchmaker tussen deelnemers en de geschikte studie, met aandacht voor hun gezondheidsbehoeften en medische meerwaarde. Als Study Lead ben ik verantwoordelijk voor de operationele werking van studies. Dit gaat van verpleegkundige taken tot het onderhouden van contact met farmabedrijven.

Hoe ziet een dag bij Anima eruit voor jou?

Dankzij mijn uiteenlopende taken is geen dag voor mij hetzelfde. De ene dag vind je mij bij deelnemers van studies waarvoor ik verantwoordelijk ben, momenteel bij RSV waar we intensief contact hebben met deelnemers en huisbezoeken doen voor tests. Het is opmerkelijk hoe gastvrij en vol vertrouwen onze deelnemers zijn. Op andere dagen start ik nieuwe studies op en evalueer ik de ingevulde medische vragenlijsten om te zien welke onderzoeken geschikt zijn voor deelnemers.

Waarom heb je ervoor gekozen om voor Anima te werken?

Ik ben begonnen bij Anima vanwege mijn interesse in onderzoek, vooral tijdens de Covid-19-pandemie. Het constant in contact komen met nieuwe potentiële behandelingen voor actuele problemen, is een hele eer. Bij Anima kunnen we werken voor alle grote farmabedrijven vanuit één onderzoekscentrum, wat ongelooflijk veel mogelijkheden biedt voor persoonlijke en professionele groei. Met CEO Dr. Buntinx die vooruitgang en innovatie stimuleert, is Anima ambitieus. Waar anders krijg je de kans om met zoveel verschillende pathologieën in contact te komen?

Wat vind jij het belangrijkste aan klinisch onderzoek?

Mijn grootste drijfveer is het doorbreken van de angst en onwetendheid rondom klinisch onderzoek. Het is essentieel voor innovatieve behandelingen en vooruitgang in de gezondheidszorg. Door deel te nemen, kunnen mensen bijdragen aan toekomstige genezingen en verbeteringen in de zorg.

Wat was tot nu toe jouw meest gedenkwaardige ervaring?

Mijn eerste nachten op de driving studie, waarvoor deelnemers met depressie overnachtten en vervolgens getest werden op rijvaardigheid, waren een enorme uitdaging maar ook zeer lonend. Ondanks de vermoeidheid kijk ik met een glimlach terug op die tijd, vooral omdat 95% van de deelnemers zich opnieuw wou inschrijven voor onze studies, dat zegt heel veel.

Wat geeft jou persoonlijk voldoening in je werk?

Het zien van innovatie, mensen helpen, ambitieuze doelen bereiken en dromen realiseren. Ik hou van het contact met onze deelnemers, telefonisch of face to face. Het engagement en de dankbaarheid die we van hen krijgen, is onvergelijkbaar en maakt dit werk echt de moeite waard.
Schrijf je in op onze driemaandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe studies en ontwikkelingen.