Nieuws

“Een familiebedrijf te zien bloeien in deze sector, is iets uniek.”

Foto’s: Alexandra Bertels

Ooit is ze begonnen bij Anima Research Center als studente, intussen mag Tine Vanschoonbeek (27) zich Head of Pharmacy noemen. Als verantwoordelijke voor de medicatie ziet zij het welzijn van de deelnemers als haar belangrijkste taak. Orde en netheid in de documentatie van de apotheek spelen daarbij een cruciale rol. 

Wat is jouw rol binnen de klinische studies bij Anima?

Ik ben verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met de medicatie, zoals het ontvangen, opslaan, voorbereiden en retourneren ervan. In sommige gevallen moeten we ook de medicatie ter plaatse “blinderen”, wat betekent dat we ervoor zorgen dat niemand weet welke behandeling wordt gegeven. Dit helpt om ervoor te zorgen dat de resultaten van het onderzoek eerlijk en objectief zijn. Alleen mijn team en ik weten welke deelnemers welke behandeling krijgen, en dit moet geheim blijven om de blindering te behouden. 

Hoe ziet een dag bij Anima eruit voor jou?

Naast mijn rol als apotheker, fungeer ik ook als Study Lead. Mijn dagen zijn gevuld met een mix van apotheek gerelateerde taken, zoals het ontvangen van medicatie, het bijhouden van de voorraad en het blinderen van medicatie, samen met het coördineren van andere studies. Het is voor mij echt het the best of both worlds

Waarom heb je ervoor gekozen om voor Anima te werken?

Tijdens mijn farmaceutische studie raakte ik gefascineerd door klinisch onderzoek. Ik wilde graag in een onderzoekscentrum werken en vond toen een optie in Limburg, bij Dr. Buntinx en zijn toen nog klein team bij Anima. Sindsdien heb ik de groei van Anima meegemaakt. Werken met én voor de familie Buntinx is uniek. Een familiebedrijf te zien bloeien in deze sector, is iets uniek. Dat maakt mijn werk bij Anima extra waardevol. 

Wat vind jij het belangrijkste aan klinisch onderzoek?

Klinisch onderzoek stelt ons in staat wetenschappelijk bewijs te verzamelen over nieuwe geneesmiddelen, wat uiteindelijk de medische zorg en de levenskwaliteit kan verbeteren. De deelnemers spelen hierbij een cruciale rol; hun vrijwillige deelname draagt bij aan de vooruitgang van medisch onderzoek en de ontwikkeling van innovatieve behandelingen. Het is onze taak ervoor te zorgen dat de deelnemers tijdens het onderzoek centraal staan. Dit dynamische samenspel van wetenschap en menselijke betrokkenheid vormt de essentie van klinisch onderzoek. 

Wat was tot nu toe jouw meest gedenkwaardige ervaring?

De groei die Anima doormaakte de afgelopen drie jaar, is ongezien. De ervaring die ik hierbij heb opgedaan op zo een jonge leeftijd is iets waar ik altijd naar zal terugkijken. Het is inspirerend om te zien dat hard werken echt vruchten afwerpt, zoals Dr. Buntinx en het team hebben bewezen. Deze exponentiële groei is voor mij tot nu toe de mooiste ervaring, maar ik kijk er ook naar uit om te zien wat de toekomst brengt. To be continued

Wat geeft jou persoonlijk voldoening in je werk?

Wat mij echt voldoening geeft, is de glimlach van een tevreden deelnemer bij het verlaten van onze faciliteit, soms zelfs met een kleine attentie als blijk van waardering voor hun ervaring tijdens de studie. Niks is waardevoller dan het compliment van een deelnemer.  

Daarnaast ben ik tevreden als een studie succesvol is afgerond en mijn documentatie accuraat is ingediend. Tijdens inspecties werden we meermaals geprezen voor de heldere en overzichtelijke documentatie van onze apotheek, dat is voor mij van groot belang. 
Schrijf je in op onze driemaandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe studies en ontwikkelingen.