Nieuws

Nieuwsbrief januari 2024

Beste lezers,

Anima Research Center wenst jullie allen het beste voor 2024!

Wij kijken met veel trots terug op een jaar vol vooruitgang en innovatie. Dit jaar zetten we ons traject voort met heel wat nieuwe studies alsook een nieuwe internationale samenwerking. Onze drijfveer blijft succesvolle behandelingen te kunnen bieden aan degenen die het nodig hebben. Zo kunnen we, samen met jullie, een belangrijke bijdrage blijven leveren aan de gezondheidszorg van morgen. Samen streven we naar een toekomst waarin medische doorbraken het leven van velen kunnen verbeteren.

Lees gerust verder om onze projecten voor 2024 te ontdekken.
Misschien heb jij wel interesse om deel te nemen aan onze studies? *

Vanwege Anima Research Center;
Dr. Erik Buntinx, CEO & Principal Investigator
Dr. Bernard Veekmans, Investigator
Dr. Laurent Veekmans, Investigator
Dr. Hilde Bollen, Investigator
Dr. Sasha Kenis, Investigator
en het voltallige Anima Research Team

* Voorafgaand aan je deelname aan een klinische studie, houden we een ‘screeningsgesprek’ waarbij u vragen of onzekerheden met de onderzoekarts op een discrete manier kan bespreken. U wordt begeleid door een team van medische specialisten. De deelname aan een studie wordt steeds vergoed.

Depressie

Studies open voor deelname!

Wat?
Deze studies testen nieuwe producten voor de behandeling van depressie en lopen zowel in Amerika als in Europa.

Wie?
Ben je gediagnosticeerd met depressie en werkt jouw huidige antidepressiva onvoldoende? Dan kom je in aanmerking voor één van deze studies.

De onderstaande studies plant Anima te starten begin 2024. Ze zijn nog niet open voor inschrijving. Bij interesse kan je je wel al aanmelden in onze database. Meer info volgt. 

Eczeem

Wat?
Er is nog steeds geen sluitende oplossing voor eczeem. U zal misschien ervaren dat de huidige crèmes niet altijd goed werken. Daarom onderzoekt Anima Research Center een nieuw middel.

Wie?
Voor deze studie zoeken we deelnemers met eczeem (atopische dermatitis) waarbij de huidige behandeling onvoldoende werkt. Heb je last van jeuk, droge huid en irritatie? Dan kom je in aanmerking voor deze studie.

Slaapstoornis

Wat?
Een studie met een medicijn voor de behandeling van slaapstoornissen die maximaal 12 weken duurt.

Wie?
Voor deze studie zoeken we deelnemers tussen 18 en 75 jaar met overmatige slaapdrang (hypersomnie of narcolepsie). Val je vaak plotseling in slaap? Dan kom je mogelijks in aanmerking voor deze studie.

Alzheimer

Wat?
Een studie met een nieuw medicijn tegen onrust bij de ziekte van Alzheimer, een ernstig probleem waarvoor nu geen goede behandeling bestaat.

Wie?
Een zorgverlener (thuisverpleger of familielid) zal samen met de deelnemer (50-90 jaar) aan deze studie deelnemen. Uniek hierbij is dat deze zorgverlener hiervoor een gepaste vergoeding ontvangt.

Menopauze

Wat?
Een studie voor slaapproblemen tijdens de menopauze. Ten gevolge van veelvuldige ‘opvliegers’ tijdens de nacht, wordt de slaap van vrouwen ernstig verstoord.

Wie?
Voor deze studie zoeken we vrouwelijke deelnemers tussen 40 en 65 jaar die een baarmoederverwijdering hebben ondergaan.

Hartfalen

Wat?
Een studie met een nieuw medicijn tegen verslechterde hartfunctie na een doorgemaakt hartinfarct, een ernstig probleem waarvoor nu niet steeds een goede behandeling bestaat.

Wie?
Elke patiënt met een verslechterde hartfunctie na een doorgemaakt infarct kan mogelijks aan deze studie deelnemen. Hier verblijf je enkele dagen in ons onderzoekscentrum ter observatie van het effect van de behandeling.

Diverse toekomstige studies voor gezonde deelnemers zijn nog niet open voor inschrijving. Bij interesse kan je je wel al aanmelden in onze database.

Anima Research Center specialiseert zich in een brede waaier van medische domeinen en bijhorende behandelingen. Dit maakt ons studiecentrum uniek. We zijn in volle voorbereiding van studies binnen volgende specialisaties:

Astma
Kanker
Psoriasis
Allergische Rhinitis
Spierreuma (Polymyalgia rheumatica)
HPV-infectie
Multiple Sclerose (MS)

Anima staat wereldwijd in de spotlights met zowel de internationale publicatie van onze onderzoeksresultaten omtrent nieuwe vaccins (tegen infecties met pneumokokken, RSV en COVID-19) en een nieuwe behandeling voor depressie, waarover onze hoofdonderzoeker Dr. Erik Buntinx een presentatie zal geven op een internationaal wetenschappelijk congres in Houston (VS).

BEDANKT!

De verschillende studies die de voorbije jaren door het Anima Research Center zijn uitgevoerd, dragen dus stuk voor stuk bij aan de gezondheid en het welzijn van patiënten, wereldwijd. Zonder deelnemers zouden onze studies niet mogelijk zijn. Daarom willen we alle deelnemers bedanken voor hun bijdrage.

Jullie zijn de drijvende kracht achter onze inspanningen en de reden waarom we vooruitgang boeken in de gezondheidszorg. We roepen jullie dan ook op om samen met het Anima Research Team betrokken te blijven bij onderzoek.

SAMEN MAKEN WE HET VERSCHIL!
Schrijf je in op onze driemaandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe studies en ontwikkelingen.