Nieuws

“Klinisch onderzoek onderscheidt wetenschap van nonsens.” 

Foto’s: Alexandra Bertels


Dr. Sasha Kenis (29 jaar) voegde zich in 2021 bij het team van Anima Research Center tijdens zijn opleiding tot huisarts. Nu zet hij als volwaardig arts zijn vaardigheden en passie in om de gezondheid van mensen te verbeteren.

Wat motiveerde jou om te werken bij Anima Research Center?

De aantrekkingskracht lag voor mij voornamelijk in het werk dat Anima heeft verricht tijdens de COVID-pandemie. Anima speelde destijds een cruciale rol bij het onderzoeken van verschillende potentiële COVID-vaccins, wat hoognodig was. Gedurende vele maanden heb ik dag en nacht gewerkt om mijn opleiding te combineren met het boeiende en essentiële werk in het onderzoekscentrum, dat doe je niet zomaar!

Wat is jouw rol binnen de klinische studies?

Mijn dagelijkse taken van onderzoeker omvatten het screenen, doseren en opvolgen van patiënten gedurende de studieperiodes. Vaak ben ik tegelijkertijd verantwoordelijk voor meerdere studies. Deze variatie houdt het werk boeiend en zorgt ervoor dat ik als onderzoeker scherp en alert blijf.

Daarnaast neem ik deel aan de Medical Board, waar we strategieën bespreken voor de toekomst van Anima op medisch gebied. We evalueren regelmatig de voortgang van lopende studies en zoeken naar manieren om onze aanpak te verbeteren. Daarna richten we ons op het plannen van toekomstige studies. Anima staat bekend om zijn uitstekende werving en fantastische resultaten, wat ons vaak de top-recruiter maakt voor grote sponsors. Dit vereist zorgvuldige voorbereiding en toewijding van het hele team.

Wat geeft jouw voldoening in jouw werk?

Anima is meer dan alleen een bedrijf; het voelt als een familie. Er heerst een gevoel van verbondenheid en samenhorigheid onder alle medewerkers. Mijn collega’s zijn echt belangrijk voor me, en die onderlinge band motiveert me elke dag om bij te dragen aan het succes van ons bedrijf. Bovendien heeft Anima een enorme impact op de geneeskunde. Zonder onderzoek zouden we niet over effectieve geneesmiddelen beschikken, en de vooruitgang in geneesmiddelenonderzoek gaat sneller dan ooit tevoren. Grote farmaceutische bedrijven vertrouwen op ons om hun onderzoek in goede banen te leiden. Dat geeft me een diep gevoel van trots. De prestaties die we hier leveren hebben een wereldwijde impact. Hoewel ik mijn werk als huisarts enorm waardeer, beschouw ik als een voorrecht dat ik hier de geneeskunde verder kan helpen ontwikkelen.

Wat beschouw jij als het belangrijkste aspect van klinisch onderzoek?

Klinisch onderzoek onderscheidt wetenschap van nonsens. Voor patiënten kan het een uitdaging zijn om de juiste behandeling te vinden voor hun aandoening. Klinisch onderzoek is essentieel om de werkzaamheid van geneesmiddelen te beoordelen en om te begrijpen voor wie ze wel en niet geschikt zijn. Bovendien moeten we ons altijd bewust zijn van de impact op mensenlevens. Hoewel geneesmiddelen krachtig kunnen zijn, kunnen ze ook ernstige bijwerkingen hebben. Bij Anima hanteren we een zeer hoge mate van veiligheid en volgen we onze patiënten nauwlettend. Helaas zijn er nog veel ziekten waarvoor geen effectieve behandeling bestaat, of waarbij niet alle patiënten geholpen kunnen worden. Ik geloof dat Anima een rol kan spelen bij het verbeteren van deze situatie.

Wat was jouw meest memorabele moment bij Anima Research Center?

Telkens wanneer een studie wordt afgerond en we onze resultaten presenteren, voel ik trots. We zijn meestal een van de beste recruiters, vaak zelfs de nummer één. Als ons centrum dan speciale erkenning krijgt, bevestigt dat waarom ik dit werk graag doe. Ook de momenten met collega’s zijn waardevol. Bij Anima is er vaak reden tot vieren, wat kansen biedt om vriendschappen op te bouwen.

Hoe zie jij de toekomst?

Mijn wens is om nog vele jaren deel uit te maken van Anima Research Center en om de evolutie naar een internationale topfirma in klinisch onderzoek te zien. De groei is al begonnen en elke week zetten we stappen voorwaarts. Het is een voorrecht om deel uit te maken van deze groei!
Schrijf je in op onze driemaandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe studies en ontwikkelingen.