Nieuws

“De veiligheid en het welzijn van onze deelnemers zullen altijd centraal staan.” 

Foto’s: Alexandra Bertels

Annick Van Vugt begroet al drie jaar lang bezoekers met een glimlach bij Anima Research Center. Als Clinical Trial Assistant (CTA) is ze verantwoordelijk voor de studie-administratie en werkt ze nauw samen met verpleegkundigen en artsen. Elke dag staat ze klaar om het beste van zichzelf te geven aan onze deelnemers en aan het team.

Wat is jouw rol binnen de klinische studies bij Anima?

Als CTA zorg ik ervoor dat de studie-administratie voldoet aan de standaardprocedures en de ICH-GCP-richtlijnen. Ik hou me bezig met archivering, registreer deelnemers die op bezoek komen, en werk samen met verpleegkundigen en artsen. Hierbij staat de veiligheid en het welzijn van onze deelnemers altijd centraal.

Hoe ziet een dag bij Anima eruit voor jou?

Meestal ben ik aanwezig op onze locatie in Diepenbeek. Mijn taken omvatten onder andere het registreren van deelnemers die langskomen, het bijhouden van dagboeken en e-mails, telefoneren en het plannen van afspraken. Ook doe ik aan kwaliteitscontrole, plan ik vergaderruimtes en werk ik de databank bij.

Waarom heb je ervoor gekozen om voor Anima te werken?

Ik was al bekend met Anoa Care, het bedrijf waarmee onze verpleegkundigen van Anima Research Center samenwerkten. Toen er in 2021 een behoefte ontstond aan administratieve ondersteuning, zag ik een kans om mijn vaardigheden in te zetten. Ik was enthousiast om mijn bijdrage te leveren aan de waardevolle missie van Anima. Zowel de deelnemers als het team krijgen hier waardering en hebben de mogelijkheid om samen te groeien.

Wat vind jij het belangrijkste aan klinisch onderzoek?

Dat is heel simpel: klinisch onderzoek draagt bij aan medische vooruitgang. Het kan de gezondheid van mensen verbeteren, wereldwijd.

Wat was tot nu toe jouw beste ervaring bij Anima Research Center?

Op een ochtend toen ik op het werk aankwam, riep een deelnemer enthousiast uit dat zijn favoriete persoon gearriveerd was. Die oprechte positieve reacties bewijzen dat de deelnemers zich hier echt op hun gemak voelen. De bijzondere huiselijke sfeer onderscheidt Anima Research Center van anderen!
Schrijf je in op onze driemaandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe studies en ontwikkelingen.