Onze High-tech faciliteiten, warme zorgen

De medische onderzoeksfaciliteiten bestrijken meer dan 2.000 m² met o.a. 11 volledig uitgeruste onderzoeksruimtes, een intensieve bewakings- en behandelingsafdeling met 12 individuele slaapkamers, 2 on-site GMP-compliant opslagruimtes voor medicatie en 2 gespecialiseerde labo’s voor het verwerken en opslaan van biologische stalen, 2 volledig uitgeruste Polysomnografie (PSG) installaties en vergaderruimtes voor monitoring, initiatie- en close-out visites.

Heeft u vragen over onze onderzoeken?

500m² uitgeruste onderzoekscentrum

Alle faciliteiten zijn aanwezig

Dag- en nachtverblijf

12 behandelkamers met hoogtechnologische video-, geluid-, licht-, vochtigheid- en temperatuurmonitoring.

11 uitgeruste onderzoeksruimtes

Uitvoeren van lichamelijk onderzoek,
meten van vitale parameters, 12-afgeleiden ECG enz.

Toegangscontrole

Volledig batch gecontroleerde toegang tot alle ruimtes met specifieke delegatie naargelang functie en permanente registratie.

Meeting mogelijkheden

Burelen (6) en vergaderzalen (3) voor initiatie-, monitoring- en close-out visites alsook audits met de farmaceutische bedrijven, strikt gescheiden van het onderzoekswerk met deelnemers zodat de anonimiteit gegarandeerd wordt.

3 Wacht- en Ontspanningsruimtes

Ruime zitruimte met kitchenette en sofa
2 archieven met strikte elektronische toegangscontrole.
Continue temperatuur- en vochtigheidsmonitoring
alsook strikte elektronische toegangscontrole.

Twee on-site GLP-compliant labo

Verwerken en opslaan van biologische stalen met continue temperatuur- en vochtigheidsmonitoring volgens de internationale Good Lab Practice standaard.

2 GDP-compliant apotheekruimtes met bio-safety certificatie

Ruimtes volledig ingericht volgens de internationale Good Distribution Practice (GDP). Hier wordt de experimentele medicatie volgens de zeer specifieke veiligheidsprocedures van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) bewaard en toegewezen aan de studiedeelnemer. Deze strikt beveiligde medicatieruimtes zijn gecertifieerd door het FAGG.

Verzekerde 24/24H Medische Permanentie

Gezien het Anima Research Center gelokaliseerd is op de privé-campus van de familie Dr. Erik BuntinxDr. Hilde Bollen is er bij aanwezigheid van een studiedeelnemer steeds directe aanwezigheid van minstens één arts en dit op loopafstand.
De bereikbaarheid wordt verder verzekerd door een intern elektronisch telefoniesysteem en een specifiek professioneel WIFI-netwerk dat over de ganse campus en in al zijn gebouwen actief is. Zo is elke deelnemer aan een studie verzekerd van de nodige onmiddellijke medische interventie.
Hierin onderscheidt het Anima Research Center zich in belangrijke mate.
Een belangrijke garantie zowel voor de deelnemer, de sponsor en als de toezichthoudende overheid.

Onze patiënten zijn helden. Dankzij hun behandelingsonderzoek verbeteren wij het leven van vele andere mensen met dezelfde aandoening.
Je voelt dat, we gaan allemaal voor hetzelfde doel.

Heeft u vragen over onze onderzoeken?


Dr. Erik Buntinx, Psychiater
Founding CEO/ Hoofdonderzoeker

Samenwerken aan een betere wereld

Ben je +60 jaar?
Neemt deel aan een proef voor een experimenteel RSV-vaccin

Meer info over deze studie

Nieuwbericht over RSV

Scroll to Top